плаж в Лозенец

История за Лозенец

by admin

7

Лозенец е един от прекрасните български летни курорти в България, който определено има какво да предложи на своите посетители. Всяка година все повече туристи го посещават и го предпочитат пред големите комерсиални дестинации по Черноморието.

Това е така защото Лозенец предлага всичко необходимо за прекрасна почивка, но определено шума и навалицата от хора не са част от това. Търсещите нощувки тук често при сърфиране посочват хотели село Лозенец. Разнообразието е голямо и може да задоволи претенциите и изискванията на всеки. Предлагат се безброй хотели, апартхотели с басейн, къщи за гости и вили.

Колко от вас обаче знаят, че старото име на това място за настаняване е Емберли? А тази дума в превод от турски език е сорт вкусно грозде, което е виреело много добре по тези ширини. Факт е, че преди може би 4-5 години туристите тук бяха много по – малко и идваха предимно в месеците юли и август. Сега обаче дестинацията е любима на множество посетители от цялата страна, които идват тук, за да си починат от забързания начин на живот и градската атмосфера.

Част от чара на Лозенец е в това, че всички са изключително дружелюбни, учтиви и приятелски настроени. Плажовете, един от основните елементи на всяка лятна почивка, са много добре поддържани, чисти, разполагат със съблекални, тоалетни, спасители и лекарски екип. Също така са много широки и просторни, посипани с красив златист фин пясък.

Поради разположението на Лозенец, в южната част на Черноморието, слънчевите дни тук са много, а морската вода топла и чиста. Гледката от плажната ивица е пленителна и безкрайна морска шир, а в северния край на плажа има живописен нос със скали около него – любимо място на сърфисти и гмуркачи.

Определено ви насърчаваме да се позаинтересувате от Лозенец и какво предлага курорта. Ако го изберете за летните ваканции ще останете много доволни и ще се връщате отново и отново.

You may also like

error: Content is protected !!