Красивите градове по северното Черноморие

by Wilma Austin

На северния ни морски бряг са разположени прекрасни градове. Днес ви разказваме за 4 от тях. Ще се радваме, ако успеете да откриете вдъхновение за следващото си пътуване.

Варна

Започваме с Варна. Неслучайно градът носи признанието морска столица на България толкова години. Варна е красив и кипящ от живот град особено през лятото. Многообразието от възможности за забавление и красивите плажове са притегателни за родни и чуждестранни туристи. 

Градът е домакин на множество различни събития. По-голяма част от тях се провеждат през през летния сезон, когато градът е пълен с туристи. Може да отидете на концерт, изложба или театрална постановка. Ако пък обичате разходките, морската градина и морската гара на града са чудесна опция за вас. Може да се отбиете и до Делфинариума. Любопитното при него е, че към момента това е единствената по рода си подобна сграда на Балканите. Там може да се насладите на шоуто на едни от най-красивите морски бозайници – делфините. 

Балчик

От Варна се пренасяме директно в Балчик. Градът е с древна история и прекрасни места за посещения. Най-известните са Ботаническата градина и Двореца на румънската кралица. Двете места са обединени в архитектурно-парков комплекс и са част от 100-те национални туристически обекта. Непременно ги посетете, докато сте в курортния град. 

Дворецът ви дава възможност да видите как по хармоничен начин се преплитат различни култури и стилове. В ботаническата градина пък може да се насладите на пъстра колекция от над 3500 вида растения. Ако се колебаете къде да отседнете, нашата препоръка е да изберете хотел на първа линия Балчик. Така ще сте близо до морето. 

Пример за хотел от този тип е хотел Mistral. Той предлага на своите гости стилна и комфортна обстановка и неповторима гледка към яхтеното пристанище. Най-добра цена може да получите, ако резервирате директно през сайта на хотела – https://hotelmistralbg.com/bg/.

Каварна

Продължаваме с Каварна. Градът е малък, но ако решите да го посетите, няма да сгрешите. В близост до него се намират прекрасни места, от които се разкриват спиращи дъха гледки. Един от символите му е нос Чиракман. Той се намира на 3 км от града, а в малкия залив, разположен в подножието му, има рибарско селище. Непременно се отбийте до него. Предлага прекрасни възможности за почивка и яхтен туризъм. В близост до града се намира и друг емблематичен нос – Калиакра. Добавете и него в списъка с места, които трябва да видите. Гледките, които са се разкриват от различните му ъгли, със сигурност няма да ви оставят равнодушни. 

Самият град също предлага интересни места за посещение. Ако сте любители на историята и изкуството, може да посетите етнографския комплекс, историческия музей или художествената галерия на града. 

Албена

Последно място, но не и по значение, отделяме на Албена. Курортът е подходящ за семейна почивка, тъй като плажът е чист, а морето – плитко. Освен това предлага голямо разнообразие от спортове. Тук може да практикувате над 40 вида спорт. Имате възможност да играете плажен волейбол, да се отдадете на плуване, яхтинг, уиндсърф или каране на кану. Може да изберете и парасейлинг, за да се насладите на курорта от високо. Сред опциите, които се предлагат, са още йога на плажа и разходка с банан. 

You may also like

error: Content is protected !!