Официален старт на ски сезон 2021/2022 в Пампорово

by Wilma Austin

Пампорово е от едно от местата у нас, утвърдили се като център на зимните забавления. Разположен на 16 км от Смолян, в подножието на връх Снежанка, курортът всяка година се превръща в сборен пункт на любителите на зимните спортове.

Пампорово – истински планински рай

Удобна локация, невероятна природа, 37 км ски писта, разнообразни възможности за забавления – това са само малка част от причините курортът да е любим на мнозина. Неслучайно често е наричан “перлата на българските планински курорти”. Възможностите за прекарване на свободното време наистина са много.

Туристите могат да се насладят на еднодневни преходи в планината, каране на ски и сноуборд, спускане с лифт, разходка с моторна шейна. И тази година курортът обещава незабравими зимни преживявания на тези, които са избрали да го посетят.

Начало на сезон 2021/2022

Официалното откриване на зимния сезон за 2021/2022 е планирано за 18 декември (събота). Обилният снеговалеж и натрупалият вече сняг са причините сезонът да стартира по-рано тази година.

Направени са значителни подобрения с цел осигуряване безопасна среда за посетителите. За първи път карти и ски пакети могат да се закупят предварително през онлайн магазина на курорта. В курорта са разположени и pick-up станции, от които туристите могат да получат безконтактно ски пакети и лифт карти чрез сканиране на QR код. В ски център 2 пък е поставен виртуален касиер за самостоятелна покупка на ски услуги.

Лифт карти

До 28 декември се запазват миналогодишните цени на лифт картите от 62 лв. След тази дата в сила влизат редовните цени за новия сезон – 75 лв. От по-ниски цени могат да се възползват деца до 12 г., младежи от 12 до 18 г. и лица над 65 г.

В продажба се въвежда и нов вид полудневна лифт карта – за двете ски зони Пампорово и Мечи чал. С нея времето за каране по пистите се увеличава с 45 минути.

Въвежда се още полудневна карта за ски зона Мечи чал, която дава възможност на закупилите я да карат ски в ранните часове на деня – от 08:45 до 12:30 ч.

Настаняване в района

Намирането на приятно място за настаняване е също важна част от незабравимата ски ваканция. Най-често гостите на курорта избират хотел до пистите в Пампорово, за да спестят време.

Един такъв хотел е Sunny Hills. Разположен в сърцето на курорта, той посреща гостите си в топла и уютна атмосфера – такава, за която всеки мечтае след дълъг ден, прекаран на ски пистите. Sunny Hills предлага прекрасни условия за почивка и е с отлична локация. Намира се само на 300 м от Ски център 1 (бившата автогара) и на 350 м от лифтова станция Студенец – Снежанка.

You may also like

error: Content is protected !!