Туристичска дестинация Банско

Туристичска дестинация Банско

by admin

7

Няма човек, който да не е чувал за Банско. Това е един от най – големите зимни курорти. Намира се на 925 метра височина и е в подножието на Пирин планина. Тук целогодишно се стичат туристи от цялата страна. Места за настаняване има от най – различен тип. Предлагат се апартаменти под наем, квартири, вили, къщи за гости, хотели и апартхотели в близост до лифта.

Разнообразието от предложения за нощувки е голямо и се увеличава все повече, както и интереса на посетителите към Банско. Ето защо курорта се развива с все по – бързо темпове и е едно от местата с отлични условия, които гарантират приятна и разтоварваща почивка.

Разбира се, всеки свързва курорта със снежните спортове, които могат да се практикуват там. Общата дължите на ски пистите в района е впечатляващите 75 километра. Навсякъде има инсталирани машини, които произвеждат изкуствен сняг и гарантират условия за спускане в продължение на почти 5 месеца от годината.

Ски пистите са разделени на 3 основни категории, за начинаещи, напреднали и професионалисти, като по някои от тях има възможност за нощно спускане, благодарение на осветителни тела. На разположение на скиорите и сноубордистите са кабинков лифт, 8 на брой седалкови лифта и 6 влека. Най – дългата писта е цели 16 километра. А освен тях, в Банско може да намерите и ледена пързалка, на която се забавляват и веселят, както малко, така и големи.

През летните месеци тук също е пълно с туристи, предимно любители на природата и планинските преходи. На близо има много водопади, пещери, езера и защитени растителни и животински видове.

Смело можем да твърдим, че курортното градче Банско определено има какво да предложи, както през лятото, така и през зимата. За всички туристи работят голям брой места за настаняване, заведения, клубове, хранителни магазини и капанчета за сувенири, както и галерии, къщи – музеи и други културни и исторически забележителности.

You may also like

error: Content is protected !!